Цветовете на стаите във вашия дом са пряко отражение на вашата личност. Въпреки, че повечето от нас може да не отделят много време за мислене за цвета на стаята, това ни засяга всеки ден. Цветът на стаята може да повлияе на настроението и мислите ни.

Цветът засяга хората по много начини, в зависимост от възрастта, пола, етническия произход и климата. Определени цветове (или групи от цветове) са склонни да получат подобна реакция от повечето хора; вариациите идват от използваните нюанси или тонове. Ето защо е толкова важно да избирате цветове разумно, когато става въпрос за декорация.

Не е нужно да робувате на тенденциите, за да имате красив дом. Цветовите тенденции идват и си отиват. Хората, които обитават дома, го правят красив, избирайки цветове, които отразяват техните предпочитания и личности. Номерът е да съчетаете вашите цветове в приятна комбинация. Изборът на цветови комбинации е една от най-плашещите стъпки за начинаещите. Цветът има силата да променя формата и размера на обзавеждането, както и формата и размера на самата стая.

Избирането на цветове не е трудно, стига да научите основната информация за цвета и неговите ефекти.

Нека разберем повече за цветовете на стаята и как те влияят на настроението ви.

 

Изберете Мъдро

 

Имайте предвид, че всеки цвят има психологическа стойност. Помислете как се чувстват определени цветове; те могат да повлияят на всяка емоция, от спокойствие до ярост. За да създадете мир и хармония в дома си, изберете цветовете си разумно; някои цветове в големи количества може да имат обратен ефект върху вас и вашите близки.

Какво настроение искате да създадете? Кои цветове ще ви помогнат да постигнете това настроение?

Ако имате нужда от помощ, за да отговорите на тези въпроси, погледнете списания, блогове и уебсайтове за идеи. Също така, нека настилките и мебелите да ви бъдат водач. Завесите, килимите, мебелите и плочките се предлагат в по-ограничена гама от цветове, така че първо ги изберете и след това вземете решение за цвета на вашата боя.

След като намерите нещо, което ви харесва, ограничете броя на цветовете в една стая до не повече от три или четири. Твърде много цветове могат да направят една стая да изглежда претрупана. Боята е сравнително евтина и преобразува една стая по-бързо от всичко друго, така че можете да си позволите да експериментирате малко.